Ingrediënten

  • 2 grote stevige aubergine

  • 100ml rode wijnazijn of balsamicoazijn van goede kwaliteit

  • 2-3 knoflookteentjes, gepeld en dun gesneden

  • 1/2 tl zout en klein beetje zwarte peper of chilipoeder

  • 3-4 el olijfolie of een andere plantaardige olie

 

Bereiden

  1. Snijd de aubergines in plakken van hooguit 1 cm dik.

  2. Bestrooi de aubergine plakken met zout en leg ze in een vergiet, het liefst met iets zwaars erop. Laat ze 15 – 30 minuten staan. Waarom? Er zijn meerdere theorien, ze zouden dan minder vet opnemen en de andere theorie is dat het de bittere smaak laat verdwijnen. Wij merken geen verschil...

  3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de plakken aubergine, spoel ze af en dep ze droog.

     

  4. Verhit een grillpan met olie op hoog vuur. Bak de aubergine van beide kanten gaar. Keer één of twee keer om. Zet het vuur uit.

     

  5. Schenk een derde van het azijnmengsel met knoflook in een grote kom of vierkant schaal, het liefst die dicht kan gaan.

     

  6. Verdeel de aubergine nog heet in de schaal/kom. 

     

  7. Giet nog een derde over de aubergine en vervolgens leg nog een laag aubergine boven de eerste laag.

     

  8. Schenk ten slotte de rest van het azijnmengsel boven de aubergineplakken. Laat het geheel afkoelen en bewaar ten slotte in de koelkast.

 

Bron: Foodsandphotos.nl