Ingrediënten
  • 1 winterpeen (ca. 250 g) 
  • zout
  • 1/2 tl oregano 
  • zwarte peper (versgemalen)
  • balsomico azijn 
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook   
 
Bereiden 
  1. Wortel schoonmaken en in 3 gelijke stukken snijden. 
  2. In stoomoven 15 min. stomen. Daarna iets laten afkoelen. 
  3. Wortel in lengte in dunne plakjes (ca. 1/2 cm dik) snijden. Plakjes vervolgens in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Wortelreepjes in schaal leggen. Bestrooien met oregano, zout en peper. Azijn en olie erover schenken dat wortelreepjes bedekt zijn (meer azijn dan olie). 
  4. Knoflook pellen, in plakjes snijden en door wortelreepjes scheppen. 
  5. Minstens 1 dag in koelkast laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.