Ingrediƫnten
-
bladerdeeg
-
chorizo
-
geraspte kaas
-
1 ei, geklopt
-
1 theelepel paprikapoeder
Bereiden
- Snij de bladerdeeg plakjes in 4 vierkantjes.
- Snij de chorizo in kleine blokjes of reepjes en meng dit met de kaas.
- Doe ongeveer 1 theelepel van het chorizo-kaasmengsel op het deeg plakje en vouw de punten naar elkaar toe
- Leg de hapjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met eigeel.
- Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder.
- Bak de hapjes in een oven van 200 graden ongeveer 15 minuten, tot ze wat groter en goudbruin zijn geworden.
- Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen.
- Bestrooi ze vervolgens met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm.
- Kan ook met plakjes chorizo en dan draaien als een twister.