30 minuten ('s avond voorbereiden)

 

Ingrediënten 

  • 535 gram havermout 

  • 480 ml warm water

  • 8 grote eieren, losgeklopt

  • 2 eetlepels suiker

  • 2 dopjes vanille extract

  • 1 eetlepel kaneel

  • 1/2 tl bakpoeder (1 zakje)

  • 1 tl zeezout

  • rozijnen

  • eventueel 2 appels

 

Bereiden

  1. De avond ervoor havermout in het water te weken zetten, met vanille extract.

  2. De avond ervoor droge ingrediënten (suiker, zout, rozijnen, bakpoeder) klaarzetten (in één bak).

  3. 's Ochtend oven verwarmen op 190 graden.

  4. Eieren loskloppen en alles door elkaar heen mengen.

  5. Ovenschaal invetten en mengel daar in doen.

  6. 30 minuten in de oven bakken.

  7. Lekker met appelstroop of poedersuiker.