8 Bolletjes - 90 minuten
Ingrediënten
-
250 gram patentbloem of volkorenbloem
-
15 gram gist
-
5 gram zout
-
25 gram (biologisch) klein brood poeder
-
16 gram melkpoeder
-
150 ml water
-
ei
Bereiden
-
Weeg alle grondstoffen goed af.
-
Doe alles in een mixkom , en mix alles met deeghaken zo'n 15 minuten
-
Kneed het tot een stevige bol dek dit af met een warme vochtige theedoek.
-
Plaats de kom boven de verwarming in de oven bij 30 graden
-
Laat dit 15 minuten rijzen.
-
maak onder tussen in de keuken ruimte op de aanrecht.
-
bestuif de vrijgemaakte ruimte met bloem.
-
Leg de gerezen bal in het midden en bestuif de bal ook met bloem.
-
rol hem uit met de deegroller en verdeel hem in 8 gelijke stukken.
-
kneed de stukken tot een stevig bolletje en leg ze op een ovenrek met een teflon vel(mag ook bakpapier zijn)
-
bestrijk ze met het geklutste ei, en bestrooi ze eventueel met bijvoorbeeld sesamzaad
-
bedek ze met een stuk huishoudfolie en doe de vochtige warme theedoek er overheen.
-
plaats de ovenplaat boven de verwarming of in de oven voor 60 minuten.
-
Verwarm na 50 minuten rijzen de oven voor op 260 graden( hete lucht op 220 graden)
-
Bak de broodjes in 6 tot 8 minuten goud bruin.
Bron: SKHart.nl