8 Bolletjes - 90 minuten 

 

Ingrediënten

  • 250 gram patentbloem of volkorenbloem    

  • 15 gram gist

  • 5 gram zout

  • 25 gram (biologisch) klein brood poeder

  • 16 gram melkpoeder

  • 150 ml  water

  • ei   

 

Bereiden

  1. Weeg alle grondstoffen goed af.

  2. Doe alles in een mixkom , en mix alles met deeghaken zo'n 15 minuten

  3. Kneed het tot een stevige bol dek dit af met een warme vochtige theedoek.

  4. Plaats de kom boven de verwarming in de oven bij 30 graden

  5. Laat dit 15 minuten rijzen.

  6. maak onder tussen in de keuken ruimte op de aanrecht.

  7. bestuif de vrijgemaakte ruimte met bloem.

  8. Leg de gerezen bal in het midden en bestuif de bal ook met bloem.

  9. rol hem uit met de deegroller en verdeel hem in 8 gelijke stukken.

  10. kneed de stukken tot een stevig bolletje en leg ze op een ovenrek met een teflon vel(mag ook bakpapier zijn)

  11. bestrijk ze met het geklutste ei, en bestrooi ze eventueel met bijvoorbeeld sesamzaad

  12. bedek ze met een stuk huishoudfolie en doe de vochtige warme theedoek er overheen.

  13. plaats de ovenplaat boven de verwarming of in de oven voor 60 minuten.

  14. Verwarm na 50 minuten rijzen de oven voor  op 260 graden( hete lucht op 220 graden)

  15. Bak de broodjes in 6 tot 8 minuten goud bruin.

 

Bron: SKHart.nl