Ingrediënten (ingrediënten kleine springvorm)

  • 300 g Jode koeken (4 koeken), waarschijnlijk ook lekker met Bastogne koeken
  • 90 g boter, gesmolten (30 gram)
  • 1 vanillestokje/vanille essance
  • 600 gram roomkaas (200 gram) lekker met light versie Lidl
  • 2 el bloem (2/3 el)
  • 175 g witte basterdsuiker (60 gram)
  • 3 eieren (1 ei)
  • 125 gram mascarpone of crème fraîche (40 gram)

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. 
  2. Maal de biscuits in de keuken­machine fijn. Doe in een kom en roer de boter erdoor. 
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. 
  5. Meng samen met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en mascarpone/crème fraîche (met keukenmachine of hand) tot een egale massa. 
  6. Schep in de vorm en strijk glad. 
  7. Bak ca. 1 à 1 1/2 uur in het midden van de oven (niet te lang anders wordt hij te droog). De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet.
  8. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna in de koelkast opstijven (ca. 4 uur).

 

Bron: AH