Ingrediënten (ingrediënten kleine springvorm)
- 300 g Jode koeken (4 koeken), waarschijnlijk ook lekker met Bastogne koeken
- 90 g boter, gesmolten (30 gram)
- 1 vanillestokje/vanille essance
- 600 gram roomkaas (200 gram) lekker met light versie Lidl
- 2 el bloem (2/3 el)
- 175 g witte basterdsuiker (60 gram)
- 3 eieren (1 ei)
- 125 gram mascarpone of crème fraîche (40 gram)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 120 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom en roer de boter erdoor.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
- Meng samen met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en mascarpone/crème fraîche (met keukenmachine of hand) tot een egale massa.
- Schep in de vorm en strijk glad.
- Bak ca. 1 à 1 1/2 uur in het midden van de oven (niet te lang anders wordt hij te droog). De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna in de koelkast opstijven (ca. 4 uur).
Bron: AH