Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 240 ml slagroom
- 2 dl melk
- 300 gram Jodenkoeken / country cookies / Bastognekoeken
- 90 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 8 blaadjes gelantine
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 citroen
Bereiden
- Hak de koeken fijn en voeg 0,5 zakje vanillesuiker toe
- Smelt de boter. Meng de koek met boter. Doe het mengsel in de springvorm en druk het aan. Zet 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelantineblaadjes in koud water.
- Verwam de melk tot aan koken. Doe de uitgeknepen blaadjes gelantine in de melk en roer tot het opgelost is. Laat het mengsel wat afkoelen
- Klop de slagroom met de suiker en 1,5 zakje vanillesuiker. Voeg de kwark en het sap van de citroen toe en meng met garde.
- Meng de wat afgekoelde melk door het kwarkmengsel en doe het in de springvorm.
- Laat drie uur in de koelkast opstijven.
Voor de kleine springvorm (12 cm) een kwart van het recept gebruiken.
Voor aardbeien kwarttaart ipv citroen 600 gram aardbeien op kamertemperatuur gebruiken.