Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 240 ml slagroom
  • 2 dl melk
  • 300 gram Jodenkoeken / country cookies / Bastognekoeken
  • 90 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 8 blaadjes gelantine
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroen

 

Bereiden

  1. Hak de koeken fijn en voeg 0,5 zakje vanillesuiker toe
  2. Smelt de boter. Meng de koek met boter. Doe het mengsel in de springvorm en druk het aan. Zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Week de gelantineblaadjes in koud water.
  4. Verwam de melk tot aan koken. Doe de uitgeknepen blaadjes gelantine in de melk en roer tot het opgelost is. Laat het mengsel wat afkoelen
  5. Klop de slagroom met de suiker en 1,5 zakje vanillesuiker. Voeg de kwark en het sap van de citroen toe en meng met garde.
  6. Meng de wat afgekoelde melk door het kwarkmengsel en doe het in de springvorm.
  7. Laat drie uur in de koelkast opstijven. 
Voor de kleine springvorm (12 cm) een kwart van het recept gebruiken.
 
Voor aardbeien kwarttaart ipv citroen 600 gram aardbeien op kamertemperatuur gebruiken.