Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 gram boter
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram cacaopoeder
- 75 gram pure chocolade
- 4 peren
Bereiden
- Mix in een beslagkom 4 eieren, 250 gram boter, 150 gram donkere basterdsuiker en 100 gram witte basterdsuiker tot een luchtig geheel.
- Voeg er dan 250 gram zelfrijzend bakmeel en 50 gram cacaopoeder toe en mix het tot een geheel.
- Hak 75 gram pure chocolade in kleine stukjes en snijd peren in kleine stukjes.
- Schep dit door het beslag.
- Schep het beslag in een cakevorm die al ingevet is en met bloem bestrooit is (dan krijg je hem er nl. makkelijker uit, geldt ook voor siliconevormen).
- Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 55 minuten.
- Laat de cake afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm.
Bron: Brutsellog