Ingrediënten
-
7 schijven ananas uit blik
-
175 gr boter
-
225 gr lichtbruine bastardsuiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
3 eieren
-
200gr zelfrijzendbakmeel
-
75 gr geraspte kokos
-
2 eetlepels rum
-
poedersuiker
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 175ºC.
- Ananas laten uitlekken. ½ dl sap opvangen.
- In pan 50 gr boter smelten en over bodem taartvorm verdelen,
- 75 gr bastardsuiker en vanillesuiker erover strooien.
- Ananasringen erop leggen. In om rest boter met rest suiker in ca 5 min tot crèmekleurig en romig mengsel kloppen.
- Eieren één voor één erdoor kloppen.
- Bakmeel en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen.
- Ananassap en rum erdoor roeren.
- Beslag over ananas scheppen.
- Taart in midden van de oven in + 50 min bruinbakken.
- Taart omkeren en met poedersuiker bestrooien.