Ingrediënten

  • 7 schijven ananas uit blik

  • 175 gr boter

  • 225 gr lichtbruine bastardsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 200gr zelfrijzendbakmeel

  • 75 gr geraspte kokos

  • 2 eetlepels rum

  • poedersuiker 

 
Bereiden 
  1. Oven voorverwarmen op 175ºC.
  2. Ananas laten uitlekken. ½ dl sap opvangen.
  3. In pan 50 gr boter smelten en over bodem taartvorm verdelen,
  4. 75 gr bastardsuiker en vanillesuiker erover strooien.
  5. Ananasringen erop leggen. In om rest boter met rest suiker in ca 5 min tot crèmekleurig en romig mengsel kloppen.
  6. Eieren één voor één erdoor kloppen.
  7. Bakmeel en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen.
  8. Ananassap en rum erdoor roeren.
  9. Beslag over ananas scheppen.
  10. Taart in midden van de oven in + 50 min bruinbakken.
  11. Taart omkeren en met poedersuiker bestrooien.