Ingrediënten

Hazelnotenmeringue

  • 150 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 150 gram eiwit
  • 300 gram poedersuiker

Banketbakkersroom

  • 450 milliliter volle melk
  • 165 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram patentbloem
  • 100 milliliter koffie
  • 5 eidooiers
  • 450 gram ongezouten boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Samenstelling

  • 1 zakje nougatine
  • 50 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

 

 
Bereiden 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Spreid de hazelnoten uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven. Roer halverwege even door.
  4. Laat afkoelen op een rooster.

Hazelnotenmeringue

  1. Verlaag de oventemperatuur naar 130˚C.
  2. Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  3. Klop eiwitten stevig in een vetvrije beslagkom.  
  4. Voeg zodra de eiwit stevig is het poedersuiker toe en klop tot glanzende, stijve pieken.
  5. Vouw de gehakte hazelnoten door de eiwitten. Doe dit voorzichtig zodat u niet alle lucht uit de eiwitten klopt.
  6. Doe het hazelnotenbeslag in een spuitzak.
  7. Spuit drie ronde taartbodems met een diameter van 18 centimeter op de bakplaat. Bak deze in 75 minuten droog.
  8. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Banketbakkersroom

  1. Breng melk aan de kook in een pan met dikke bodem.
  2. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en voeg toe aan de melk.
  3. Klop ondertussen de eidooiers samen met 125 gram suiker en patentbloem tot egaal geheel.
  4. Giet dit langzaam bij de warme melk en blijf goed kloppen tot een gladde, zachte massa. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Mix de roomboter met de poedersuiker tot een gladde massa.
  6. Voeg de banketbakkersroom toe en klop goed door elkaar tot een geheel.
  7. Voeg de afgekoelde koffie en 40 gram suiker toe. Meng goed door. Zet in de koelkast tot gebruik.

Samenstelling

  1. Leg een taartbodem op een bord of snijplank.
  2. Spreid een laagje vulling over de bodem.
  3. Leg hierop de tweede taartbodem en herhaal. Dek de bovenste laag vulling af met de derde taart.
  4. Bedek de taart volledig met vulling.
  5. Bedek de zijkant van de taart met nougatine.
  6. Garneer de taart met vulling, hazelnoten en bestuif eventueel met cacao.

 

Bron: Heel Holland Bakt