16 stukjes - 45 minuten
Ingrediënten
Bodem
- +/- 250 g noten (bv walnoten of hazelnoten of macadamia)
- 120 g boter
- 250 g bloem
- 145 g rietsuiker
Toplaag
- 240 g boter
- 140 g rietsuiker
- 300 g melk chocolade
Bereiden
Bodem
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Hak de noten grof.
- Meng de bloem, suiker en boter met je vingers door elkaar tot een kruimelig geheel.
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bakvorm en strooi de gehakte noten erover.
Toplaag
- Breng de boter en suiker langzaam en al roerende aan de kook op laag vuur.
- Laat circa 1 minuut koken onder voortdurend roeren en giet de karamel over de noten.
- Bak de notenkoek in de oven in circa 20 minuten gaar.
- Hak/rasp de chocolade.
- Haal de notenkoek uit de oven en bestrooi direct met de chocolade. Laat de chocolade smelten en strijk uit met een mes, in een draaiende beweging.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Haal de macadamia’s uit de vorm en snijd in blokken.
Bron: 24 Kitchen