16 stukjes - 45 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • +/- 250 g noten (bv walnoten of hazelnoten of macadamia)
  • 120 g boter
  • 250 g bloem
  • 145 g rietsuiker

Toplaag

  • 240 g boter
  • 140 g rietsuiker
  • 300 g melk chocolade
Bereiden
 
Bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  2. Hak de noten grof. 
  3. Meng de bloem, suiker en boter met je vingers door elkaar tot een kruimelig geheel. 
  4. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bakvorm en strooi de gehakte noten erover.
 
Toplaag
  1. Breng de boter en suiker langzaam en al roerende aan de kook op laag vuur. 
  2. Laat circa 1 minuut koken onder voortdurend roeren en giet de karamel over de noten.
  3. Bak de notenkoek in de oven in circa 20 minuten gaar. 
  4. Hak/rasp de chocolade. 
  5. Haal de notenkoek uit de oven en bestrooi direct met de chocolade. Laat de chocolade smelten en strijk uit met een mes, in een draaiende beweging. 
  6. Laat afkoelen in de vorm. 
  7. Haal de macadamia’s uit de vorm en snijd in blokken.

 

Bron: 24 Kitchen