12 personen - 45 minuten - 2 uur wachten

 

Ingrediënten
  • 80 g roomboter
  • 2 rollen koekjes (oreo's, a 154 g) 
  • 4 eieren
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el maizena
  • 2 tl vanillearoma 
  • 165 gram gemalen kokos
  • 150 g witte chocolade, in kleine stukjes   
 
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Smelt de boter in een steelpan. 
  3. Maal ondertussen de Oreo's fijn in de keukenmachine. 
  4. Meng de koekkruimels door de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. 
  5. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. 
  6. Klop de eiwitten met een mixer zo stijf, dat ze zachte pieken vormen als u de mixer eruit haalt. 
  7. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt. Dit duurt 5 min.
  8. Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit. 
  9. Smelt de chocolade au bain-marie. 
  10. Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. 
  11. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
  12. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. 
 
Niet uit de vorm halen voor aansnijden. Eerst laten afkoelen.
 

Bron: AH