12 personen - 45 minuten - 2 uur wachten
Ingrediënten
- 80 g roomboter
- 2 rollen koekjes (oreo's, a 154 g)
- 4 eieren
- 200 g poedersuiker
- 2 el maizena
- 2 tl vanillearoma
- 165 gram gemalen kokos
- 150 g witte chocolade, in kleine stukjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Maal ondertussen de Oreo's fijn in de keukenmachine.
- Meng de koekkruimels door de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt.
- Klop de eiwitten met een mixer zo stijf, dat ze zachte pieken vormen als u de mixer eruit haalt.
- Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt. Dit duurt 5 min.
- Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad.
- Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
- Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm.
Niet uit de vorm halen voor aansnijden. Eerst laten afkoelen.
Bron: AH