4 personen - 75 minuten
Ingrediënten
Bodem (bakblik ca. 15x20 cm)
- 110 gr boter
- 125 gr bloem
- 50 gr suiker
Topping
- 200 gr suiker
- 2 eieren
- 2 eetl bloem
- 1 theel bakpoeder
- snufje zout
- Sap van 1 citroen of limoen
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Mix de boter, 125 gr bloem en 50 gr suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg.
- Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is.
- Zet de schaal 25 minuten in de oven.
- Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping met een mixer tot een romig mengsel.
- Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het citroen/limoenmengsel er over heen.
- Draai de oven terug naar 160 graden.
- Zet de ovenschaal daarna ongeveer 30-40 minuten in de oven.
- Zet hem op de laagste stand in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven.
- Als je met de schaal beweegt en je ziet de toppinglaag niet meer bewegen is hij stevig genoeg.
- Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
- Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.
Bron: Leukerecepten.nl