Voor kleine bakplaat
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 150 gram ongezouten walnoten
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 100 gram boter
- 50 gram bloem
- 2 grote eieren (5 voor een groot bakblik)
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 160 graden
- Hou 12 walnoten apart voor garnering, hak de overige grof en bak 5 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
- Smelt de cholcolade met boter au-bain-marie. Laat iets afkoelen.
- Klop de eieren, suiker en zout kort in een kom.
- Klop de vloeibare afgekoelde chocolade erdoor.
- Zeel de bloem erboven en schep erdoor (niet meer mixen).
- Schep de op het laatst de afgekoelde noten erdoor.
- Kwast een rechthoekige ovenschaal (20x30 cm) grondig in met boter, bepoeder met wat bloem en schep het mengesel erin. Stijk glad.
- Garneer met de hele noten.
- Bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant bros is en gaat barsten terwijl het binnenste nog een tikje vochtig is.
Bron: Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes