Ingrediënten

  • 375 (250) gram bakmeel

  • 250 (175) gram roomboter

  • 225 (150) gram basterd suiker

  • 1 ei

  • Mespunt zout

  • Citroensap

  • 1 pakje spijs (Baukje)

  • pakje banketbakkersroom van Oetker

  • eventueel 1 zakje taartgelei

  • Veel aardbeien 

     

 
Bereiden 
  1. Deeg maken van bakmeel, roomboter, suiker, ¾ ei, zout en beetje citroensap
  2. Deeg laten rusten in koelkast
  3. Spijs mengen met beetje citroensap en rest ei
  4. 1/2 deel van deeg gebruiken om bodem te bedekken
  5. Spijs op deeglaag uitspreiden
  6. Laatste deel deeg erover verdelen
  7. In oven op 175° in +/- 20 minuten lichtbruin bakken (niet te donker want dan wordt de bodem droog)
  8. Banketbakkersroom maken volgens instructie op het pakje en op de afgekoelde bodem verdelen
  9. Aardbeien erop
  10. Taartgelei bereiden volgens instructie op pakje en over aardbeien verdelen