Ingrediënten
-
375 (250) gram bakmeel
-
250 (175) gram roomboter
-
225 (150) gram basterd suiker
-
1 ei
-
Mespunt zout
-
Citroensap
-
1 pakje spijs (Baukje)
-
pakje banketbakkersroom van Oetker
-
eventueel 1 zakje taartgelei
-
Veel aardbeien
Bereiden
- Deeg maken van bakmeel, roomboter, suiker, ¾ ei, zout en beetje citroensap
- Deeg laten rusten in koelkast
- Spijs mengen met beetje citroensap en rest ei
- 1/2 deel van deeg gebruiken om bodem te bedekken
- Spijs op deeglaag uitspreiden
- Laatste deel deeg erover verdelen
- In oven op 175° in +/- 20 minuten lichtbruin bakken (niet te donker want dan wordt de bodem droog)
- Banketbakkersroom maken volgens instructie op het pakje en op de afgekoelde bodem verdelen
- Aardbeien erop
- Taartgelei bereiden volgens instructie op pakje en over aardbeien verdelen