4 personen - 25 minuten 

 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 aardappel, in blokjes

  • 300 g broccoli, in kleine roosjes

  • 2 kippenbouillontabletten

  • 3 el crème fraîche

 

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. 

  2. Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk er 1 liter water bij. 

  3. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. 

  4. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken. 

  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. 

  6. Roer de crème fraîche om met (versgemalen) peper en zout naar smaak. 

  7. Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee. 

  8. Roer wat crème fraîche door de soep.

 

Bron: AH