4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
-
1 ui, gesnipperd
-
1 aardappel, in blokjes
-
300 g broccoli, in kleine roosjes
-
2 kippenbouillontabletten
-
3 el crème fraîche
Bereiden
-
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
-
Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk er 1 liter water bij.
-
Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook.
-
Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken.
-
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
-
Roer de crème fraîche om met (versgemalen) peper en zout naar smaak.
-
Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee.
-
Roer wat crème fraîche door de soep.
Bron: AH