Voor 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 pompoen, in parten
- 1 rode peper
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 uien, in parten
- 2 tl kerriepoeder
- 800 ml bouillon (van tablet)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiden
- Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in 4 kommen.
- Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer.
- Lekker met meergranen stokbrood.
Bron: AH