4-6 personen - 1 uur

 

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 bakje basilicum, blaadjes geplukt en stelen fijngehakt
  • 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukken
  • 1.5 el rodewijnazijn
  • 4 blikken tomaatstukjes
  • 1 liter groentebouillon, van tablet
  • olijfolie extra vierge

 

Bereiden

  1. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe. Bak in enkele min. licht goudbruin. 
  2. Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 min. 
  3. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 min., of tot de paprika begint te karamelliseren. 
  4. Voeg wat zout en peper toe en de azijn. 
  5. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe. 
  6. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken, of tot hij iets is ingedikt. 
  7. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. 
  8. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. 
  9. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met blaadjes basilicum. Scheur eventueel de grote blaadjes in stukken, besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.

 

Bron: AH