4-6 personen - 1 uur
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 1 bakje basilicum, blaadjes geplukt en stelen fijngehakt
- 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukken
- 1.5 el rodewijnazijn
- 4 blikken tomaatstukjes
- 1 liter groentebouillon, van tablet
- olijfolie extra vierge
Bereiden
- Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe. Bak in enkele min. licht goudbruin.
- Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 min.
- Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 min., of tot de paprika begint te karamelliseren.
- Voeg wat zout en peper toe en de azijn.
- Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe.
- Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken, of tot hij iets is ingedikt.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen en bestrooi met blaadjes basilicum. Scheur eventueel de grote blaadjes in stukken, besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.
Bron: AH