6-8 personen - 1 uur
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 plakjes gerookte spek, in stukken (of 50 g spekblokjes)
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 1 struikje bleekselderij, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- paar takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 pompoen (1 kg)
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1.5 liter groentebouillon, van tablet
- olijfolie extra vierge
Bereiden
- Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe.
- Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
- Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Doe de pompoen samen met de chili en paprika in de pan.
- Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min. onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is.
- Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.
Bron: AH