Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 250 g bloemkool, in kleine roosjes (of gekookt)
- eventueel 1 aardappel
- 250 ml bouillon (van een tablet)
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 theelepel Indiase currypasta
Bereiden
- Verhit in een kleine pan 1 eetlepel olie en fruit de sjalot en knoflook heel zachtjes glazig.
- Voeg de bloemkool, bouillon en 1 eetlepel tijmblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de bloemkool in 15 minuten zachtjes gaar.
- Pureer alles met de staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
- Breng op smaak met zout en peper en warm de soep nog heel even zachtjes door.
- Verwarm de rest van de olie in een steelpan en roer de currypasta erdoor. Laat dit enkele seconden pruttelen en neem de pan van het vuur.
- Schep de bloemkoolsoep in 4 borden en druppel er wat van de curry-olie in.
- Strooi wat tijmblaadjes erover.
Bron: Okoko Recepten