Voor 8 - 10 personen
Ingrediënten
- 1 pak bastogne koeken
- 90 gr gesmolten ongezouten boter
- 600 gr roomkaas (op kamer temperatuur)
- 175 gr witte basterdsuiker
- 1 vanillestokjes
- 200 gr witte chocolade
- 100 ml melk
- 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 200 ml lobbig geslagen slagroom
Bereiden
- Draai de bastogne koeken in de keukenmachine tot kruimels.
- Doe over in een kom en roer er de gesmolten boter door, het mengsel mag niet te droog zijn.
- Doe in de vorm en druk stevig aan en zet afgedekt in de koeling.
- Klop de roomkaas met de suiker en het vanillemerg luchtig.
- Smelt de witte chocolade au-bain marie met de helft van de melk.
- Verwarm de andere helft van de melk en los hier de geweekte gelatine in op en voeg toe aan het chocolade mengsel.
- Meng de roomkaas door de chocolade en voeg als laatse de slagroom erdoor. Schep de vulling op de bodem en strijk glad af.
- Laat 2 uur opstijven in de koeling.
Bron: Topkoks voor thuiskoks