Voor 8 - 10 personen

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 90 gr gesmolten ongezouten boter
  • 600 gr roomkaas (op kamer temperatuur)
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokjes
  • 200 gr witte chocolade
  • 100 ml melk
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • 200 ml lobbig geslagen slagroom

 

Bereiden

 

  1. Draai de bastogne koeken in de keukenmachine tot kruimels. 
  2. Doe over in een kom en roer er de gesmolten boter door, het mengsel mag niet te droog zijn. 
  3. Doe in de vorm en druk stevig aan en zet afgedekt in de koeling. 
  4. Klop de roomkaas met de suiker en het vanillemerg luchtig. 
  5. Smelt de witte chocolade au-bain marie met de helft van de melk. 
  6. Verwarm de andere helft van de melk en los hier de geweekte gelatine in op en voeg toe aan het chocolade mengsel. 
  7. Meng de roomkaas door de chocolade en voeg als laatse de slagroom erdoor. Schep de vulling op de bodem en strijk glad af.
  8. Laat 2 uur opstijven in de koeling. 

 

Bron: Topkoks voor thuiskoks