Ingrediënten

  • eidooier

  • 1 el suiker

  • 80 ml melk

  • 250 ml slagroom

  • 100 gr witte chocolade

 

Bereiden

  1. Laat de melk warm worden in een steelpannetje.

  2. Klop in tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig.

  3. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt.

  4. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur binden.

  5. Als het mengsel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade smelten in de massa.

  6. Laat dit mengsel goed afkoelen.

  7. Het beste is nog om het snel terug te koelen door de pan in een bak ijswater te zetten.

  8. Klop in de tussentijd de slagroom stijf.

  9. Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom.

  10. Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. De volgende dag is het nog lekkerder; dus als je de tijd hebt: laat het een nachtje staan in de koelkast.

  11. De witte chocolademousse is extra lekker met rood fruit of donkere chocoladekrullen.

 

Bron: Uitpaulineskeuken.nl