Ingrediënten
-
1 eidooier
-
1 el suiker
-
80 ml melk
-
250 ml slagroom
- 100 gr witte chocolade
Bereiden
-
Laat de melk warm worden in een steelpannetje.
-
Klop in tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig.
-
Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt.
-
Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur binden.
-
Als het mengsel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade smelten in de massa.
-
Laat dit mengsel goed afkoelen.
-
Het beste is nog om het snel terug te koelen door de pan in een bak ijswater te zetten.
-
Klop in de tussentijd de slagroom stijf.
-
Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom.
-
Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. De volgende dag is het nog lekkerder; dus als je de tijd hebt: laat het een nachtje staan in de koelkast.
-
De witte chocolademousse is extra lekker met rood fruit of donkere chocoladekrullen.
Bron: Uitpaulineskeuken.nl