5 personen
Ingredienten
- 800 gram lamsvlees (bij slager lambsbout, in stukken gesneden)
- 300 gram gepelde uien
- olijfolie
- 500 gram witte bonen (uit pot van hak)
- 0,2 liter droge, witte wijn
- 500 ml tomatensaus (Gezeefde pomodorri saus AH, 500 ml pak)
- 500 gram courgettes (schijven)
- 1 gehakte knoflookteentjes
- zout
- zwarte peper
- 700 ml water
- gehakte groene tuinkruiden (verse Italiaanse kruiden AH)
Bereiden
- Zet het vlees licht aan in de olie. Het zout, de grof gemalen peper en de gesneden uien toevoegen en deze licht aankleuren.
- Voeg de witte wijn, tomatensaus, de kruiden en het water toe en stoof alles in ongeveer 1 uur onder gesloten deksel gaar.
- Voeg de gesneden courgettes en de gare witte bonen toe en laat het geheel nogmaals 15 minuten doorkoken.
Bron: Schapenboerderij de Boer