2+2 personen - 2.20 uur
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen in blokken
- 1 eetlepel bloem
- 2 rode uien halve ringen
- 2 eetlepel indiase milde currypasta
- 2 aubergine in repen of blokken
- 2 eetlepel olie
- 2 bouilionblokjes
- Evt. één appel in stukjes
Berieiden
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Doe peper en zout op de blokjes vlees.
- Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin in een zware ovenbestendige pan.
- Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet.
- Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand.
- Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om.
- Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat.
- Voeg de bouilionblokjes toe
- Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven.
- Laat circa 2 uur sudderen.
- Bak intussen de aubergine in een paar eetlepels olie rondom bruin.
- Voeg de aubergine (en eventueel appel) na 1,5 uur sudderen toe aan de curry.
- Lekker met rijst en een salade.
Volgende dag lekkerder
Bron: Boodschappen