2+2 personen - 2.20 uur

 

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen in blokken 
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 rode uien halve ringen
  • 2 eetlepel indiase milde currypasta 
  • 2 aubergine in repen of blokken
  • 2 eetlepel olie 
  • 2 bouilionblokjes
  • Evt. één appel in stukjes

 

Berieiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Doe peper en zout op de blokjes vlees.
  3. Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin in een zware ovenbestendige pan
  4. Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet. 
  5. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand. 
  6. Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om. 
  7. Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat. 
  8. Voeg de bouilionblokjes toe
  9. Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven. 
  10. Laat circa 2 uur sudderen. 
  11. Bak intussen de aubergine in een paar eetlepels olie rondom bruin. 
  12. Voeg de aubergine (en eventueel appel) na 1,5 uur sudderen toe aan de curry. 
  13. Lekker met rijst en een salade.

Volgende dag lekkerder

Bron: Boodschappen