Voor 4 personen
Ingrediënten
- 750 g runderlappen
- 2 uien
- 1 rode peper/sambal
- 40 g boter of margarine
- zout
- 1 bouillonblokje
- versgemalen peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder pikant
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 zakje saffraandraadjes/saffraan
- 1 courgette
- 500 g pompoen
- 1/2 zakje verse koriander (15 g)
- 10 zwarte olijven zonder pit
Bereiden
- Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden.
- In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien, in kleine porties.
- Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Beetje azijn toevoegen.
- Vlees afgedekt op laag vuur ca. 2-3 uur zachtjes stoven.
- Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden.
- Pompoen 3 kwartier meestoven (net onder water). Let op, niet te veel vocht toevoegen.
- Courgette en eventueel de helft van de koriander een ½ uur.
- Op smaak brengen met zout en peper en een bouillonblokje. Intussen olijven in plakjes snijden.
- Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest van koriander. Lekker met stokbrood/couscous.
Bron: AH