Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 750 g runderlappen
  • 2 uien
  • 1 rode peper/sambal
  • 40 g boter of margarine
  • zout
  • 1 bouillonblokje
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder pikant
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje saffraandraadjes/saffraan
  • 1 courgette
  • 500 g pompoen
  • 1/2 zakje verse koriander (15 g)
  • 10 zwarte olijven zonder pit

 

Bereiden

  1. Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. 
  2. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien, in kleine porties.
  3. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Beetje azijn toevoegen.
  4. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 2-3 uur zachtjes stoven. 
  5. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. 
  6. Pompoen 3 kwartier meestoven (net onder water). Let op, niet te veel vocht toevoegen.
  7. Courgette en eventueel de helft van de koriander een ½ uur. 
  8. Op smaak brengen met zout en peper en een bouillonblokje. Intussen olijven in plakjes snijden. 
  9. Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest van koriander. Lekker met stokbrood/couscous.
Bron: AH