Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 zakje zuurkool (500 g)
- 250 g aardappels (kruimig)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 40 g roomboter
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 4 eetlepels (olijf)olie
- 1/2 zakje verse tijm (à 15 g)
- 2 bakjes paddestoelenmelange (à 200 g)
- 4 hertenbiefstukjes (à 125 g)
Voorbereiden
- In zeef zuurkool laten uitlekken.
- Aardappels schillen en in blokjes snijden en gaar koken
- Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca. 25 minuten laten sudderen.
- Tot smeuïge puree mengen.
- 2 Eetlepels olie erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tijm schoonspoelen en droogslaan.
- 4 Mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
Bereiden
- Hertenbiefstukjes ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen.
- In koekenpan rest van boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin bakken.
- Bestrooien met zout en peper.
- Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warmhouden.
- Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen.
- Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen.
- Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.
Bron: AH