4 personen
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes van circa 125 g
- 25 g boter
- peper & zout
Saus
- 1 dl rode wijn
- ½ paddestoelenbouillontablet (of runder-)
- 1 dl port
- 25 g boter
- peper en zout
Bereiden
- Snij de boter voor de saus alvast in klontjes en leg ze in de diepvries.
- Bestrooi de biefstukjes met peper (geen zout!).
- Verhit de rest van de boter in een braadpan.
- Bak de biefstukjes op hoog vuur in circa 2-3 minuten per kant mooi bruin.
- Haal ze uit de pan, leg ze op een (warm) bord en wikkel het bord goed in plasticfolie.
- Laat op een warme plaats rustig nagaren.
saus
- Giet de rode wijn bij het braadvet.
- Laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
- Voeg een scheutje water toe en het halve bouillontablet.
- Laat op hoog vuur inkoken tot de helft.
- Doe de port erbij en laat opnieuw op hoog vuur inkoken tot de helft.
- Proef op zout & peper.
- Klop met een garde één voor één de ijskoude klontjes boter erdoor tot een mooi glanzende saus.
Bron: Koken met Karin