4 personen

 

Ingrediënten Peking kip

  • 500 gram gegaarde kip
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el honing
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el zoete chilisaus
  • 5 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 el hoisinsaus

 

Ingrediënten flensjes

  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 5 el sesamolie

 

Ingrediënten garnituur

  • 300 gram grof geraspte wortel
  • 4 stengels lenteui in dunne ringetjes
  • 150 gram kiemenmix of tauge
  • (wasabi) mayonaise

 

Bereiden

  1. Pluk al het vlees van de botten en leg het in een ovenschaaltje.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. 
  3. Voeg de honing, basterdsuiker, chilisaus, sojasaus, hoisinsaus en sambal toe aan de geplukte kip en meng alles goed. 
  4. Zet de ovenschotel ongeveer 40 minuten in de oven en roer regelmatig om tot alle stukjes krokant zijn.
  5. Meng de ingredienten voor de flensjes tot een glad beslag. 
  6. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een eetlepel sesamolie. 
  7. Schenk zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is. 
  8. Bak aan beide kanten gaar en herhaal tot het beslag op is.
  9. Bak de kiemenmix of tauge kort.

Bestrijk een flensje met (wasabi) mayonaise en beleg met wat krokante kip, een beetje geraspte wortel, tauge, en lenteui. Rol het flensje strak dicht en herhaal tot alle flensjes op zijn.

 

Bron: Beebox