4 personen - 20 minuten bereiden - 40 minuten oven
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 grote zoetezure appel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 oudbakken (witte) boterham
- 1 volle lepel abrikozenjam
- 1/2 citroen
- 1 el azijn
- 1 el pittige kerriepoeder
- 1 groot ei
- 2 el melk
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snipper de ui, hak de knoflook en rasp de geschilde gember.
- Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit alles een paar minuten op laag vuur.
- Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en rasp grof. Schep met de kerrie door de pan.
- Verwijder de korst van de boterham en verkruimel het brood.
- Doe broodkruim samen met gehakt in de pan en laat het op hoog vuur al omscheppend even kort bakken, vooral niet te lang.
- Haal de pan van het vuur.
- Klop in een kom de rasp van een hele citroen, het sap van een halve citroen, azijn, jam, flink zout en royaal versgemalen peper door elkaar.
- Roer dit grondig door het gehakt. Vet een grote ovenschaal in met wat boter of olie, verdeel het gehakt erover en duw goed aan.
- Er moet minimaal een centimeter aan de bovenkant van de schaal over blijven. Zet 20 minuten in de oven.
- Klop intussen het ei los met de melk plus wat zout en peper.
- Giet dit mengsel na die genoemde 20 minuten bovenop het gehakt en zet de schaal opnieuw 15 à 20 minuten in de oven tot het eilaagje gestold is.
- Lekker met gele rijst (koenjit) met rozijnen en specibonen
Bron: Koken met Karin