4 personen - 20 minuten bereiden - 40 minuten oven

Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
 - 1 grote zoetezure appel
 - 1 ui
 - 1 teen knoflook
 - 3 cm verse gember
 - 1 oudbakken (witte) boterham
 - 1 volle lepel abrikozenjam
 - 1/2 citroen
 - 1 el azijn
 - 1 el pittige kerriepoeder
 - 1 groot ei
 - 2 el melk
 
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175°C.
 - Snipper de ui, hak de knoflook en rasp de geschilde gember.
 - Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit alles een paar minuten op laag vuur.
 - Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en rasp grof. Schep met de kerrie door de pan.
 - Verwijder de korst van de boterham en verkruimel het brood.
 - Doe broodkruim samen met gehakt in de pan en laat het op hoog vuur al omscheppend even kort bakken, vooral niet te lang.
 - Haal de pan van het vuur.
 - Klop in een kom de rasp van een hele citroen, het sap van een halve citroen, azijn, jam, flink zout en royaal versgemalen peper door elkaar.
 - Roer dit grondig door het gehakt. Vet een grote ovenschaal in met wat boter of olie, verdeel het gehakt erover en duw goed aan.
 - Er moet minimaal een centimeter aan de bovenkant van de schaal over blijven. Zet 20 minuten in de oven.
 - Klop intussen het ei los met de melk plus wat zout en peper.
 - Giet dit mengsel na die genoemde 20 minuten bovenop het gehakt en zet de schaal opnieuw 15 à 20 minuten in de oven tot het eilaagje gestold is.
 - Lekker met gele rijst (koenjit) met rozijnen en specibonen
 
Bron: Koken met Karin