4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
-
3 eetlepels zonnebloemolie
-
500 gram kipfilets (in blokjes van ca. 3 cm)
-
1 ui (gesnipperd)
-
1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
-
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
-
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
-
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
-
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
-
1 theelepel kurkuma of 1 theelepel pikante kerriepoeder
-
250 milliliter volle yoghurt of 250 milliliter kokosmelk
-
1 appel (geschild, in kleine blokjes)
-
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereiden
-
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok.
-
Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten.
-
Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven.
-
Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui.
-
Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Bereidingstip
Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.
Bron: Boodschappen