4 personen - 25 minuten 

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

  • 500 gram kipfilets (in blokjes van ca. 3 cm)

  • 1 ui (gesnipperd)

  • 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)

  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)

  • 1 theelepel kurkuma of 1 theelepel pikante kerriepoeder

     

  • 250 milliliter volle yoghurt of 250 milliliter kokosmelk

  • 1 appel (geschild, in kleine blokjes)

  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)

 

Bereiden

  1. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok.

  2. Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten.

  3. Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven.

  4. Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui.

  5. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

 

Bereidingstip

Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.

 

Bron: Boodschappen