Ingrediënten
-
500 gr hamlappen/kipfilet
-
1 ui
-
25 gr boter
-
1 el kerriepoeder
-
750 gr gekoelde krielaardappeltjes
-
450 gr doperwten (diepvries)
-
2 tl bouillonpoeder
-
1 blikje ananasstukjes
-
1 zakje kerriesaus
-
4 el zilveruitjes
-
½ dl koffieroom
-
Bereiden
- Hamlappen in blokjes snijden.
- Ui snipperen.
- Ui met kerriepoeder in ca 2 min fruiten in braadpan.
- Vleestoevoegen en ca 5 min rondom bruinbakken.
- Krielaardappeltjes, doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen.
- Met deksel op pan in ca 10 min gaarsmoren. Af en toe omscheppen.
- Boven maatbeker ananasstukjes afgieten.
- Vocht aanvullen met water en kerriesaus maken.
- Kerriemengsel al roerende aan vlees-enz. toevoegen.
- Ananas, zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen.
- Ca 3 min verwarmen tot saus mooi gebonden is.