Ingrediënten

  • 500 gr hamlappen/kipfilet

  • 1 ui

  • 25 gr boter

  • 1 el kerriepoeder

  • 750 gr gekoelde krielaardappeltjes

  • 450 gr doperwten (diepvries)

  • 2 tl bouillonpoeder

  • 1 blikje ananasstukjes

  • 1 zakje kerriesaus

  • 4 el zilveruitjes

  • ½ dl koffieroom

  •  

 
Bereiden 
  1. Hamlappen in blokjes snijden.
  2. Ui snipperen.
  3. Ui met kerriepoeder in ca 2 min fruiten in braadpan.
  4. Vleestoevoegen en ca 5 min rondom bruinbakken.
  5. Krielaardappeltjes, doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen.
  6. Met deksel op pan in ca 10 min gaarsmoren. Af en toe omscheppen.
  7. Boven maatbeker ananasstukjes afgieten.
  8. Vocht aanvullen met water en kerriesaus maken.
  9. Kerriemengsel al roerende aan vlees-enz. toevoegen.
  10. Ananas, zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen.
  11. Ca 3 min verwarmen tot saus mooi gebonden is.