4 personen - 45 minuten
Ingrediënten
- 600-800 g pangasiusfilet
- 1 rode paprika, gehalveerd
- 1 groene paprika, gehalveerd
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- zeezout
- peper, versgemalen
- 1⁄2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 citroen, uitgeperst
- 3 eetlepels verse koriander, gehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- 450 g krieltjes, voorgekookt
- 50 g zwarte olijven, zonder pit
- 50 g groene olijven met piment
- 250 g kerstomaatjes
Bereiden
- Verhit de oven voor op 220 °C.
- Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden van de oven tot ze donker worden.
- Laat de geroosterde paprika’s in een plastic zak afkoelen.
- Trek daarna de schillen eraf en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika’s in brede repen.
- Snijd de visfilets in gelijke stukken.
- Wrijf 2 eentjes knoflook met ruim zeezout, peper, paprikapoeder, komijn,citroensap en koriander in een vijzel toteen pasta.
- Roer er 4 eetlepels olijfolie door en meng alles tot een lichtgebonden saus.
- Schep deze door de vis en marineer ca. 30 minuten.
- Halveer de krieltjes, olijven en kerstomaatjes. Hak de overige teentjes knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuten.
- Schep de vis uit de marinadeen voeg de rest van deze marinade bij de knoflook in de pan.
- Voeg ook de kerstomaatjes en paprikarepen toe.
- Verdeel de aardappeltjes over de bodem van een braadpan. Schep er de helft van het groentemengsel op en verdeel de vis erover.
- Dek deze af met de rest van de groenten en de olijven.
- Voeg 50 ml water toe en stoof met deksel op een lage stand ca. 15 minuten.
Bron: Visrecepten