4 personen - 1 uur
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 stengels bleekselderij
- 3 kleine aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1/2 groentebouillontablet
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- zout en peper
- couscous
- feta
Bereiden
- Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden.
- Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden (eventueel met zout insmeren, 15 minuten laten staan, afspoelen en drogen).
- Knoflook pellen en grof hakken. In grote braadpan of tajine olie verhitten.
- Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
- Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Tomatenblokjes toevoegen en azijn in pan schenken.
- Gerecht met deksel op pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Lekker met couscous en blokjes feta-kaas.
Bron: AH