Voor 4 personen - 30 minuten
Ingrediëten
- 600 gram iets kruimige aardappelen
- 3 el olijfolie
- 600 gram prei, gewassen en in ringen
- 2 tenen knoflook
- 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g)
- 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes
- gerookte kipreepjes (200 g) of 4 gekookte eieren en 200 gram rauwe ham
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door.
- Of in plaats van de kipreepjes en de bieslook, de rauwe ham in stukjes door de prei en de gekookte eieren in partjes bovenop de stampot.
- Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
Bron: AH