Voor 4 personen - 30 minuten

 

Ingrediëten

  • 600 gram iets kruimige aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 600 gram prei, gewassen en in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g) 
  • 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes 
  • gerookte kipreepjes (200 g) of 4 gekookte eieren en 200 gram rauwe ham
Bereiden
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. 
  2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. 
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door. 
  4. Of in plaats van de kipreepjes en de bieslook, de rauwe ham in stukjes door de prei en de gekookte eieren in partjes bovenop de stampot.
  5. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. 

Bron: AH