5 personen - 25 minuten

 

Ingrediënten

  • 500g kruimige aardappels
  • 250g chorizo
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • aantal zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 1teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2tl Italiaanse kruiden
  • eventueel 50ml melk  

 

Bereiden 

  1. Kook de aarappels gaar.
  2. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  3. Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in circa 10 minuten krokant.
  4. Giet het vet af.
  5. Snij de geroosterde paprika's in blokjes
  6. Bak de paprika’s circa de laatste 3 minuten met de chorizo mee.
  7. Pel en snipper de ui.
  8. Pel en snijd de knoflook fijn.
  9. Snijd de courgette in blokjes.
  10. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten.
  11. Voeg de courgette toe en bak mee tot de courgette zacht is.
  12. Verwarm de melk.
  13. Pureer het geheel grof met een pureestamper en roer het courgettemengsel door de aardappels.
  14. Maak de puree smeuïg met de melk en roer de chorizo, met bakvocht en de paprika’s door de puree.
  15. Voeg de zongedroogde tomaatjes in stukjes toe.

Bron: 24 Kitchen