5 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 500g kruimige aardappels
- 250g chorizo
- 1 pot geroosterde paprika's
- aantal zongedroogde tomaten
- 1 ui
- 1teentje knoflook
- 2 courgettes
- 2tl Italiaanse kruiden
- eventueel 50ml melk
Bereiden
- Kook de aarappels gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in circa 10 minuten krokant.
- Giet het vet af.
- Snij de geroosterde paprika's in blokjes
- Bak de paprika’s circa de laatste 3 minuten met de chorizo mee.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak mee tot de courgette zacht is.
- Verwarm de melk.
- Pureer het geheel grof met een pureestamper en roer het courgettemengsel door de aardappels.
- Maak de puree smeuïg met de melk en roer de chorizo, met bakvocht en de paprika’s door de puree.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes in stukjes toe.
Bron: 24 Kitchen