Voor 4 personen - 40 minuten
Ingrediënten
- 750 gram kruimige aardapelen
- 750 gram rijpe smaaktomaten
- 300 gram ontbijtspek
- 1 handje verse basilicum
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- melk
Bereiden
- Kook de aardappelen.
- Snipper de ui en snij de helft van het spek in reepjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit ui en spek op een heel lage temperatuur een minuut of 10 tot de ui zacht is.
- Voeg halverwege de uitgeperste knoflook.
- Leg de overgebleven plakjes spek los van elkaar tussen vellen keukenpapier en bak ze krokant in de magnetron in ca. 2 minuten. Bewaar 4 plakjes ter garnering, breek de rest in grote stukken.
- Snij de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes.
- Hak ze in stukken.
- Snij de basilicum in dunne reepjes.
- Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op en laat ze goed uitdampen.
- Stamp of pers fijn en voeg een scheutje warme melk toe en meng tot puree.
- Schep de tomtatenblokjes, uienmengsel en een flinke scheut olijfolie toe tot het een smeuïg geheel is.
- Schep als laatste de krokante stukjes en de basilicum erdoor. Breng op smaak met peper uit de molen.
Bron: Koken met Karin