4 personen - 30 minuten 

 

Ingrediënten

  • 750g kruimige aardappel

  • 300 g gerookte spekblokjes 

  • 1 ui

  • 1000g gekookte bietjes

  • 2 appels 

 

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en kook gaar. 

  2. Verhit boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.

  3. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.

  4. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.

  5. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.

  6. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.

  7. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.

  8. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

 

Bron: Allerhande