4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
-
750g kruimige aardappel
-
300 g gerookte spekblokjes
-
1 ui
-
1000g gekookte bietjes
-
2 appels
Bereiden
-
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en kook gaar.
-
Verhit boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.
-
Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
-
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
-
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
-
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
-
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
-
Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bron: Allerhande