5 personen

 

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 4 saucijzen
  • 1 flesje bier
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 125 g ricotta
  • Tomatensaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 pakjes tomatenblokjes (met basilicum)
  • 0.5 bosje basilicum 
  • geraspte kaas
  • gedroogde cannelloni's

 

Bereiden

  1. Snijd de aubergine in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine goudbruin in circa 5 minuten. Laat de aubergine uitlekken op een bord.
  3. Pel en snipper de sjalot.
  4. Pel en hak de knoflook.
  5. Fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut in de pan van de aubergines.
  6. Snijd de saucijzen open en voeg het gehakt toe aan de pan.
  7. Bak circa 5 minuten en blus af met een scheutje bier.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas.
  9. Schep het gehakt en een volle eetlepel tomatensaus in een kom en voeg de kazen toe.
  10. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  11. Scheur de basilicum en voeg de helft van de basilicum en de helft van de aubergine toe.
  12. Meng de vulling goed en schep in een spuitzak.
  13. Verhit een scheut olijfolie in een pan.
  14. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de pan.
  15. Voeg de tomatenblokjes toe en bak circa 5 minuten.
  16. Voeg de resterende basilicum toe.
  17. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  18. Laat circa 5 minuten pruttelen. Zet het vuur uit.
  19. Verwarm de oven voor 180 graden.
  20. Vul de cannelloni’s met de vulling uit de spuitzak.
  21. VVerdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
  22. Leg de cannelloni’s in de ovenschaal.
  23. Schep de laatste tomatensaus en strooi de laatste aubergine erover.
  24. Strooi de geraspte kaas erover.
  25. Bak de cannelloni’s circa 20 minuten in de oven. 

Bron: 24 Kitchen