5 personen
Ingrediënten
- 2 aubergine
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 4 saucijzen
- 1 flesje bier
- 100 g Parmezaanse kaas
- 125 g ricotta
- Tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 2 pakjes tomatenblokjes (met basilicum)
- 0.5 bosje basilicum
- geraspte kaas
- gedroogde cannelloni's
Bereiden
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine goudbruin in circa 5 minuten. Laat de aubergine uitlekken op een bord.
- Pel en snipper de sjalot.
- Pel en hak de knoflook.
- Fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut in de pan van de aubergines.
- Snijd de saucijzen open en voeg het gehakt toe aan de pan.
- Bak circa 5 minuten en blus af met een scheutje bier.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Schep het gehakt en een volle eetlepel tomatensaus in een kom en voeg de kazen toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Scheur de basilicum en voeg de helft van de basilicum en de helft van de aubergine toe.
- Meng de vulling goed en schep in een spuitzak.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan.
- Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de pan.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak circa 5 minuten.
- Voeg de resterende basilicum toe.
- Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Laat circa 5 minuten pruttelen. Zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor 180 graden.
- Vul de cannelloni’s met de vulling uit de spuitzak.
- VVerdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
- Leg de cannelloni’s in de ovenschaal.
- Schep de laatste tomatensaus en strooi de laatste aubergine erover.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de cannelloni’s circa 20 minuten in de oven.
Bron: 24 Kitchen