4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 300 g trottole (pasta, zak 500 g)
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1/2 bakje tijm (a 15 g), blaadjes gerist
- 2 schaaltjes kastanjechampignons (a 250 g), in kwarten
- 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
- 300 g Yorkham naturel
- 1 citroen
- 125 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook, tijm en champignons 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers uit.
- Breng het citroensap met rasp in een steelpan tot aan de kook. Meng de mascarpone en de slagroom er doorheen en houdt warm.
- Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en de ham in stukjes. Schep voorzichtig door het champignonmengsel. Roer de saus erdoor en warm nog 3 min. mee.
- Giet de pasta af en verdeel over 4 borden. Schep de saus erop en serveer.
Bron: AH