Voor 4 personen - 40 minuten voorbereiden - 20 minuten oven
Wordt eentonig van smaak. In combinatie met iets anders eten.
Ingrediënten
-
80 gram pijnboompitten
-
5 el olijfolie
-
2 tenen knoflook, geperst
-
2 bakjes (kastanje)champignons (a 250 g), in plakjes
-
600 gram verse spinazie,
-
300 g zachte geitenkaas naturel (Bettine Blanc 55+)
-
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
-
1 mespunt nootmuskaat
-
1 pak verse lasagnebladen (a 250 g, koelvers)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 5 min. Neem uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg in delen de spinazie toe. Ga door tot alle spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie fijn met een groot mes en meng met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout (goed kruiden).
- Kook de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een schone snijplank. Bedek de bladen met de spinazievulling en rol op. Snijd de rollen doormidden en leg die met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Eventueel nog een keer doormidden snijden.
- Bak ca. 20 min. in de oven.
- Serveren met salade.
Tip
De lasagne kan 1 dag van tevoren bereid worden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bron: AH