4 personen - 50 minuten
Ingrediënten
- 2 citroenen, schoongeboend
- 600 g broccoli, in roosjes
- 1 schaaltje sugar snaps (200 g)
- 1/2 pak tuinerwten (a 450 g, diepvries)
- 1 bakje mascarpone (verse roomkaas, 250 g)
- 250 ml slagroom
- 6 verse lasagnebladen (schaal 250 g)
- 2 el olijfolie
- 1 bakje basilicum (15 g), in fijne reepjes
- 4 seizoenen peper (molentje 35 g)
Bereiden
- Rasp de gele schil van 1 citroen en pers beide vruchten uit. Kook de broccoli 3 min. in ruim water. Kook de sugar snaps 2 min. mee. Kook dan de tuinerwten 2 min. mee. Giet af.
- Breng in een steelpan het citroenrasp- en sap tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout.
- Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ze in de breedte en besprenkel ze met olie.
- Leg op elk bord een half lasagneblad. Bedek met een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum. Leg hier een half lasagneblad, een laagje groenten, 2 el saus en 2 el basilicum op.
- Herhaal tot de ingrediënten op zijn en bestrooi met de peper. Lekker met breekbrood gedroogde tomaat.
Bron: AH