4 personen - 50 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 600 g broccoli, in roosjes
  • 1 schaaltje sugar snaps (200 g)
  • 1/2 pak tuinerwten (a 450 g, diepvries)
  • 1 bakje mascarpone (verse roomkaas, 250 g)
  • 250 ml slagroom
  • 6 verse lasagnebladen (schaal 250 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje basilicum (15 g), in fijne reepjes
  • 4 seizoenen peper (molentje 35 g) 

 

Bereiden

  1. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers beide vruchten uit. Kook de broccoli 3 min. in ruim water. Kook de sugar snaps 2 min. mee. Kook dan de tuinerwten 2 min. mee. Giet af. 
  2. Breng in een steelpan het citroenrasp- en sap tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout. 
  3. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ze in de breedte en besprenkel ze met olie. 
  4. Leg op elk bord een half lasagneblad. Bedek met een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum. Leg hier een half lasagneblad, een laagje groenten, 2 el saus en 2 el basilicum op. 
  5. Herhaal tot de ingrediënten op zijn en bestrooi met de peper. Lekker met breekbrood gedroogde tomaat.

 

Bron: AH