Voor 4 personen - 60 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 uitje, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, pellen en uitgeperst
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Peper, kaneelpoeder
  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt, in kleine stukjes
  • Chorizo worst, in repen
  • losse tomaatjes gehalveerd (ca. 20)
  • Oregano
  • 50 gram geraspte kaas
  • Bladerdeeg in stukjes (los erbij) 

 

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Bladerdeeg in oven bakken
  3. Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij.
  4. Gehakt toevoegen en losmaken en bakken. 
  5. Peper en kaneel toevoegen naar smaak.
  6. Ondertussen de sperziebonen gaar koken.
  7. Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien.
  8. In de oven of onder de gril de kaas gratineren.

 

Bron: Smulweb