Voor 4 personen - 60 minuten
Ingrediënten
- 2 uitje, gepeld en gesnipperd
- 1 teentje knoflook, pellen en uitgeperst
- 300 gram mager rundergehakt
- Peper, kaneelpoeder
- 600 gram sperziebonen, schoongemaakt, in kleine stukjes
- Chorizo worst, in repen
- losse tomaatjes gehalveerd (ca. 20)
- Oregano
- 50 gram geraspte kaas
- Bladerdeeg in stukjes (los erbij)
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Bladerdeeg in oven bakken
- Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij.
- Gehakt toevoegen en losmaken en bakken.
- Peper en kaneel toevoegen naar smaak.
- Ondertussen de sperziebonen gaar koken.
- Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien.
- In de oven of onder de gril de kaas gratineren.
Bron: Smulweb