6 personen - 65 minuten
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 5 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 500 g rundergehakt
- 2 tl gedroogde oregano (potje 10 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 aubergines
- 30 g boter
- 2 el bloem
- 400 ml halfvolle melk
- 1 zakje gemalen kaas oud 48+ (175 g)
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook ze 10 min. in water met wat zout en giet af.
- Fruit ondertussen de ui 4 min. in 1 el olie in een koekenpan.
- Bak de knoflook 1 min. mee.
- Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het gehakt in 5 min. goudbruin.
- Voeg de tomaat toe en laat 15 min. garen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de grill aan.
- Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk deze dun met 4 el olie.
- Bestrooi met peper en zout.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze ca. 6 min.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de roux bruin wordt.
- Schenk in delen de melk erbij en breng al roerend aan de kook.
- Laat ca. 15 min. op laag vuur indikken tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het gehakt in de ovenschaal.
- Bedek met de aubergine en aardappel.
- Schenk de bechamel erover en bestrooi met de kaas.
- Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
Bron: AH