4 personen - 25 minuten voorbereiding - 25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 winterpeen, in kleine stukjes
- 500 g gehakt
- 2 el mosterd
- 450 gram aardappelpuree
- 3 zoetzure appels (2 in stukjes, 1 in dunne plakjes)
- scheutje melk
- boter
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Kook de aardappelen en maak er puree van (met melk en boter)
- Meng de 2 appels in stukjes door de aardappelpuree
- Fruit ondertussen de uien (5 min)
- Bak de winterpeen mee (5 min)
- Bak vervolgens het gehakt rul en gaar (5 min); los van de ui en peen.
- Voeg gehakt, peen en uien bijelkaar
- Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout
- Verdeel over de ingevette ovenschaal.
- Verdeel hierover de aardappelpuree
- Leg de appels in plakjes over de puree
- Verdeel hierover wat boter
- Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin
Bron: AH