Voor 4 personen

 

Ingredienten

  • bladerdeeg
  • boter
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui
  • ½ prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik perzikken (of abrikozen)
  • 1 ½ theelepel shoarmakruiden
  • 50 g rozijnen
  • 2 eierdooiers

 

Bereiden 

  1. Een taartvorm met bladerdeeg bekleden. 
  2. Gehakt losbakken in boter en 1 kleine gesnipperde ui, prei, knoflook, 5 kleingesneden perzikken, rozijnen en shoarmakruiden bakken. 
  3. Laten uitlekken en er de 2 eierdooiers doorroeren. 
  4. De gehaktmassa in de vorm scheppen en de taart in een oven van 225 C 30 minuten gaar en goudbruin bakken. 
  5. Eventueel vocht afgieten. 
  6. Het gehakt met halve perzikken bedekken en nog 5 minuten in de oven schuiven.