4 - 6 personen

 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • 650 gr mager lams- of rundergehakt

  • 400 gr tomaten uit blik, fijngesneden

  • snufje suiker

  • 2 e fijngesneden bladpeterselie

  • 1 el fijngesneden verse marjolein

  • 1 tl gemalen kaneel

  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat

  • ¼ tl gemalen kruidnagel

  • zout en peper

  • 400 gr lange, holle Griekse pijpmacaroni of vergelijkbare pasta

  • 4 eieren

  • 6 dl Griekse yoghurt

  • 100 gr feta, geraspt

  • kealotiri-kaas of pecorino, geraspt 

     

 
Bereiden 
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook in 5 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit in ca. 5 minuten rul onder regelmatig omscheppen met een vork.
  2. Voeg de tomaten met hun sap toe. Roer er de suiker, peterselie, marjolein, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en wat zout en peper door. Breng het gehaktmengsel aan de kook en laat hem afgedekt 30 minuten pruttelen onder af en toe omscheppen.
  3. Doe intussen de pasta in een pan met licht gezouten kokend water en kook hem beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem goed af. Roer in een kom de eieren, yoghurt en feta door elkaar. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Schep het gehaktmengsel in een grote ovenschaal. Verdeel hierover de gare pasta. Schep hierop de yoghurtsaus. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  5. Plaats de ovenschotel 30-45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot hij goudbruin kleurt. Serveer hem, in stukken gesneden, direct of laat hem enigszins afkoelen.