4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 aubergines (ca. 500 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g)
- 1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
- 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
- 1 groentebouillontablet
- 200 gram feta
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 225 °C
- Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen. Besprenkelen met zout en helft van olie.
- Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren.
- Rest van olie verhitten in soeppan.
- Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken. Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
- Bouillontablet en 400 ml water toevoegen (later etra water toevoegen om soep dunner te maken).
- Soep zacht laten koken.
- Rest van paprika's in blokjes snijden. Auberginerepen in blokjes snijden. Groenteblokjes door soep roeren. Soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Fetablokjes verkruimelen.
- Soep serveren in grote kommen, met brood
Bron: AH