4 personen - 40 minuten 

 

Ingrediënten

  • 600 g winterpeen

  • 2 stengels bleekselderij

  • 11⁄2 liter kraanwater

  • 250 g rode splitlinzen (zak 900 g, Valle del sole)

  • 3 kippenbouillontabletten

  • 6 el olijfolie

  • 15 g koriander

  • 250 g schelvisfilet

  • 1 el za'atar (kruidenmelange, blikje 65 g)

  • 1 sinaasappel (schoongeboend)

  • 11⁄2 el harissa (kruidenpasta, potje 100 g) 

 

Bereiden

  1. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

  2. Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.

  3. Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

  4. Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.

  5. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.

  6. Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.

  7. Variatietip: In plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken. 

 

Bron: Allerhande