4 personen, bereidingstijd ca 30 min.
Ingrediënten
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 uien (in halve ringen)
-
1 winterwortel (geschild, in blokjes)
-
1 groene paprika (in blokjes)
-
1 rode paprika (in blokjes)
-
2 teentjes knoflook (in plakjes)
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
-
1 mespunt chilipoeder
-
400 gram tomatenblokjes (blik)
-
200 gram half-om-half gehakt
-
1 theelepel gehaktkruiden
-
360 gram witte bonen (uitgelekt, pot)
Bereiden
-
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de uien lichtbruin. Voeg de wortel, de paprikablokjes, de knoflook en de specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes, de bouillon met vlees en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden en draai er balletjes van.
-
Roer de balletjes samen met de witte bonen door de soep en laat op lage stand nog 5 minuten zachtjes meekoken.
-
Lekker met zelfgemaakt kruidig bruinbrood.
Bron: Vomar