4 personen, bereidingstijd ca 30 min.

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 uien (in halve ringen)

  • 1 winterwortel (geschild, in blokjes)

  • 1 groene paprika (in blokjes)

  • 1 rode paprika (in blokjes)

  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 mespunt komijnpoeder (djinten)

  • 1 mespunt chilipoeder

  • 400 gram tomatenblokjes (blik)

  • 200 gram half-om-half gehakt

  • 1 theelepel gehaktkruiden

  • 360 gram witte bonen (uitgelekt, pot)

 

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de uien lichtbruin. Voeg de wortel, de paprikablokjes, de knoflook en de specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.

  2. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon met vlees en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden en draai er balletjes van.

  4. Roer de balletjes samen met de witte bonen door de soep en laat op lage stand nog 5 minuten zachtjes meekoken.

  5. Lekker met zelfgemaakt kruidig bruinbrood.

 

Bron: Vomar