Voor 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
  • 1 mango, geschild
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 300 g kipfilet (biologisch), in reepjes
  • 1 zak gemengde salade (300 g)
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 125 g geitenkaas honing
  • 4 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)

 

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes van 1/2 cm. 
  2. Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef. 
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar. 
  4. Verdeel ondertussen de sla en komkommer over 4 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.

Bron: AH