Voor 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
- 1 mango, geschild
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 zak spinazie (300 g)
- 300 g kipfilet (biologisch), in reepjes
- 1 zak gemengde salade (300 g)
- 1/2 komkommer, in plakjes
- 125 g geitenkaas honing
- 4 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes van 1/2 cm.
- Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar.
- Verdeel ondertussen de sla en komkommer over 4 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.
Bron: AH